Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțare de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțare de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.roExpert Monica Marian

Debutul activităților de teren în luna februarie, în care se pot identifica aspecte structurale ale habitatelor, precum: populația edificatoare, limitele, dar li interferențele habitatelor forestiere, elemente de structură orizontală și verticală. Totodată sunt vizibile formațiuni compacte de specii invazive precum Reynotria japonica, Helianthus tuberosus, Solidago canadensis.


În luna martie, în ciuda temperaturilor scăzute. În special în timpul nopții, încep să apară speciile prevernale și vernale, parte a covorului ierbos al habitatelor forestiere. Acestea au o existență efemeră, dar sunt elemente importante ale biodiversității locale, multe dintre ele fiind supuse presiunii culesului, datorită florilor atractive. Atragem atenția ca aceste flori culese se ofilesc repede, nu ne putem bucura de frumusețea lor timp îndelungat, dar totodată le reducem șansele de a se reproduce și de a rămâne în peisajul pădurii.


Covorul vegetal al habitatelor forestiere este cel mai diversificat în lunile de primăvară, când la sol ajunge o cantitate mare de lumină. Încep să apară primele specii indicatoare pentru tipul de habitat. Aceste specii sunt vulnerabile deoarece coloritul florilor atrage culegătorii, astfel presiunea distrugerii florilor este ridicată. Se remarcă de asemenea, activități antropice care vulnerabilizează și periclitează habitatele: incendieri în zăvoi, aplicare de fertilizatori chimici, mobilizări ale terenurilor.


Expert Floarea Damian

« de 2 »

Expert Oana Mare-Roșca

Expert Anamaria Lazăr

Expert Thomas Dippong

« de 7 »

Expert Cristina Mihali

« de 2 »

Expert Radu Todoran

Expert Szackas Zsolt

« de 3 »

Expert Alexandru Lapoși

« de 2 »

Expert Maria Viman

Expert Monica Maier

Expert inginer silvic Bereș Ștefan

« de 2 »